Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Dosarul escrocheriilor cu produse cerealiere: PCCOCS solicită arest pentru opt persoane

© Sputnik / Mihai Carausreținere
reținere - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a solicitat plasarea în arest a mai multor persoane figurante în dosarul escrocheriilor cu produse cerealiere.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Șase persoane implicate în dosarul escrocheriilor cu produse cerealiere ar putea fi plasate în arest preventiv, ar alte două în arest la domiciliu. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a solicitat acest lucru la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
Solicitările procurorilor PCCOCS însă au fost satisfăcute parțial, așa cum doar un învinuit a fost plasat în arest preventiv. Prin urmare, procurorii vor contesta încheierile la Curtea de Apel Chișinău, pentru asigurarea eficienței investigațiilor și împiedicarea eschivării învinuiților, anunță serviciul de presă al PCCOCS.
„Anterior, pe dosar au fost plasate în arest trei persoane, iar altele trei au statut de bănuit. De asemenea, șapte deținuți condamnați pe viață au fost transferați temporar în instituția penitenciară din Chișinău, pentru investigarea faptelor acestora”, este precizat în informarea de presă.
Trebuie precizat că au fost recunoscute în calitate de învinuiți 18 persoane implicate în scheme de escrocherie cu produse cerealiere de la gospodării țărănești și agenți economici cu activitate în domeniul agricol.
Reamintim, schema infracțională a fost pusă în aplicare în vara și toamna lui 2021. Aceasta avea la bază trei companii din domeniul agricol, care activau coordonat pentru implementarea acesteia, iar printre organizatorii ei sunt și persoane aflate în detenție, inclusiv persoane condamnate la detenție pe viață.
În context, oamenii legii îndeamnă cetățenii și agenții economici să manifeste prudență la încheierea tranzacțiilor comerciale, inclusiv prin verificarea condițiilor propuse de ofertanți și istoricului activității persoanelor care vin cu asemenea oferte.
Când își vor primi fermierii subvențiile pentru 2021, promisiunea ministrului Agriculturii - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Podcasturi
Când își vor primi fermierii subvențiile pentru 2021: Promisiunea ministrului Agriculturii
Fluxul de știri
0