Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Coridor pentru evacuarea locuitorilor Kievului - Ministerul rus al Apărării

© Sputnik / СтрингерKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a anunțat că toți locuitorii Kievului pot să părăsească orașul pe șoseaua spre Vasilkov.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Toți locuitorii pașnici care se află în capitala ucraineană pot să părăsească orașul pe șoseaua Kiev-Vasilkov, a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, generalul-maior Igor Konașenkov.
“Deplasarea pe această direcție este liberă și în siguranță. Vreau să mai repet odată, Forțele Armate ale Federației Ruse aplică lovituri doar asupra obiectivelor militare. Nu există nicio amenințare pentru populația civilă”, a declarat el fiind citat de RIA Novosti.
Konașenkov a povestit care este situația în capitala ucraineană.
“În Kiev, se dedau la tot felul de ilegalități bande armate de tâlhari, de jefuitori, care au obținut arme în urma deciziei criminale ale autorităților de a împărți arme populației”, a mai spus el.
Săptămâna trecută, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.
Ministerul Apărării a declarat în repetate rânduri că trupele ruse nu lovesc ținte civile.
Ieri Moscova și Kievul au convenit să poarte negocieri în regiunea Gomel, Belarus. Delegația rusă îi așteaptă deja pe reprezentanții ucraineni, întâlnirea fiind planificată să înceapă la ora 12:00.
Fluxul de știri
0