Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Centrul unic de gestionare a crizei a devenit operațional - detalii

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a susținut un briefing de presă în care a informat despre gestionarea situației de criză în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Centrul unic de gestionare a crizei în contextul situației din Ucraina a devenit operațional de astăzi, 28 februarie. Un anunț în acest sens a fost făcut de prim-ministrul Republicii Moldova, Natația Gavrilița, într-un comunicat de presă.
„Centru va coordona efortul de asistență oferit de Guvern, organizații internaționale, inițiative private și voluntari”, a declarat premierul.
Totodată, au fost deschise încă trei centre pentru colectarea ajutorului pentru refugiații ucraineni, pe lângă cel de la Moldexpo. Acestea vor fi amplasate la „Moldovafilm” pe strada Hâncești 61, Palatul Feroviarilor de pe strada Decebal 2 și la Universitatea Tehnică de pe strada Studenților 9/7.
Premierul a mai spus că pe 1 martie, la Chișinău va ajunge primul transport cu ajutoare umanitare de primă necesitate pentru refugiați din partea ICNUR.
Totodată, prim-ministrul a dezmințit anumite informații care au apărut în spațiul public. Astfel, Natalia Gavrilița a precizat că Guvernul nu intenționează să interzică ieșirea din Republica Moldova a bărbaților. La fel, Gavrilița a dat asigurări că rezerve de medicamente sunt mai mult decât suficiente, iar situația în țară la acest capitol este stabilă.
Întrebată dacă cetățenii moldoveni vor putea participa în conflictul armat din Ucraina în așa-numita "legiune internațională", Natalia Gavrilița a menționat că „Republica Moldova va acționa în conformitate cu statutul său de neutralitate".
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Cinci milioane de lei donează Primăria Chișinău pentru refugiați: De unde scot banii
Fluxul de știri
0