Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a refuzat să negocieze cu Rusia în Belarus, dar a indicat alte capitale

© AFP 2024 / HANDOUTVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Zelenski a declarat că Minskul nu poate fi o platformă de negocieri, ci Varșovia, Budapesta sau Istanbulul
Vladimir Zelenski, în ciuda anunțul purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, despre sosirea delegației ruse la Gomel, a spus că Varșovia, Budapesta, Istanbulul, dar nu Minskul, ar putea deveni o platformă de negocieri cu Federația Rusă.
"Acum spunem - nu Minsk. Platformă pot fi alte orașe pentru o întâlnire, desigur, vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem încheierea războiului. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku - toate acestea le-am propus părții ruse. Dar și orice alt oraș ni se potrivește. Într-o țară din al cărei teritoriu nu zboară rachete. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt cu adevărat războiului", a spus Zelenski într-o adresare publicată, pe canalul său Telegram, citează RIA Novosti.
Dmitri Peskov a anunțat mai devreme că o delegație de la Moscova se află deja la Gomel, Belarus. Delegația Federației Ruse pentru negocieri cu ucrainenii a inclus reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării și ai altor departamente ale Federației Ruse, inclusiv ai administrației prezidențiale. După cum a spus Peskov pentru RIA Novosti, Rusia așteaptă delegația ucraineană pentru negocieri în Gomel, delegația rusă este pregătită pentru acestea.
Anterior, Zelenski s-a oferit să se așeze la masa negocierilor. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a declarat că Rusia este pregătită să-și trimită delegația la Minsk pentru negocieri cu Ucraina. Mai târziu, Peskov a spus că partea ucraineană a anunțat o revizuire a ideii de a purta negocieri cu Federația Rusă la Minsk, alegând Varșovia și apoi „a părăsit comunicarea” cu totul.
Drapelele Ucrainei și Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Delegația rusă a ajuns în Belarus pentru negocieri cu ucrainenii
Fluxul de știri
0