Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Delegația rusă așteaptă un răspuns de la Kiev până la ora 14:00

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaȘeful delegației ruse, Vladimir Medinski,
Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Delegația Rusiei așteaptă decizia Kievului cu privire la participarea la negocierile ce ar urma să se desfășoare în Gomel până la:00 – ora Moscovei și 14:00 ora noastră.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, a anunțat că aceasta va aștepta decizie Kievului privind întâlnirea în orașul Gomel până la ora 15:00 (ora Moscovei).
Astăzi delegația rusă a ajuns în Belarus pentru participa la negocieri. Dar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins posibilitatea ca negocierile să fie purtate în Belarus.
"Acum spunem - nu Minsk. Platformă pot fi alte orașe pentru o întâlnire, desigur, vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem încheierea războiului. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku - toate acestea le-am propus părții ruse. Dar și orice alt oraș ni se potrivește. Într-o țară din al cărei teritoriu nu zboară rachete. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt cu adevărat războiului", a spus Zelenski într-o adresare publicată, pe canalul său Telegram, citează RIA Novosti.
De cealaltă parte, Kremlinul spune că anume Kievul a ales orașul Gomel ca platformă pentru negocieri.
Dmitri Peskov a anunțat mai devreme că o delegație de la Moscova se află deja la Gomel, Belarus. Delegația Federației Ruse pentru negocieri cu ucrainenii a inclus reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării și ai altor departamente ale Federației Ruse, inclusiv ai administrației prezidențiale. După cum a spus Peskov pentru RIA Novosti, Rusia așteaptă delegația ucraineană pentru negocieri în Gomel, delegația rusă este pregătită pentru acestea.
Anterior, Zelenski s-a oferit să se așeze la masa negocierilor. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a declarat că Rusia este pregătită să-și trimită delegația la Minsk pentru negocieri cu Ucraina. Mai târziu, Peskov a spus că partea ucraineană a anunțat o revizuire a ideii de a purta negocieri cu Federația Rusă la Minsk, alegând Varșovia și apoi „a întrerupt dialogul” cu totul.
Drapelele Ucrainei și Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Delegația rusă a ajuns în Belarus pentru negocieri cu ucrainenii
Fluxul de știri
0