Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski: Aliev și Erdogan s-au oferit să organizeze negocieri cu Rusia

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press SerVolodymyr Zelenskiy
Volodymyr Zelenskiy - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Abonare
Președintele Azerbaidjanului, Ilham Iliev, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-au oferit să organizeze negocieri cu Rusia.
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Acest lucru l-a confirmat, potrivit RIA Novosti, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul unui mesaj video despre situația din țara sa.
"Ilham Aliiev și președintele Erdogan s-au oferit să organizeze discuții cu Rusia. Acest lucru poate fi doar salutat", a spus Zelenski.
Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a Republicilor Populare Donețk și Lugansk, care și-au declarat independența față de Kiev încă din 2014, iar în dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară de demilitarizare a Ucrainei.
Într-o adresă televizată adresată concetățenilor, Putin a spus că circumstanțele „necesită acțiuni decisive și imediate”, deoarece republicile Donbas au cerut ajutor.
Mai târziu, Ministerul rus al Apărării a subliniat că Forțele Armate Ruse nu efectuează lovituri asupra orașelor Ucrainei: infrastructura militară era dezactivată prin mijloace de înaltă precizie. Populația civilă, potrivit departamentului, nu este în pericol.
Vineri, Zelenski ia propus președintelui rus Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor și a criticat Europa pentru „ajutor lent” acordat Ucrainei.
Dar deja sâmbătă, ofițerul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că „partea ucraineană a refuzat să negocieze”.
Aleksei Arestovici, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat sâmbătă că Kievul a refuzat să negocieze pentru că nu este mulțumit de condițiile puse de Moscova.
Fluxul de știri
0