Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia nu are nevoie de teritoriul Ucrainei, a spus Cijov

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaВладимир Чижов
Владимир Чижов - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Abonare
Cijov: Rusia nu are nevoie de teritoriul Ucrainei, dar RPD și RPL se vor extinde la dimensiunea pe care regiunile le aveau în componența statului vecin.
Cuceririle teritoriale în Ucraina nu au făcut niciodată parte din planurile Moscovei, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov.
El a adăugat că Rusia are deja suficient teritoriu. În același timp, consideră diplomatul, Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk ar trebui să se afle în granițele regiunilor Donețk și Lugansk.
„Teritoriile Republicilor Populare Donețk și Lugansk vor fi de fapt extinse pentru a acoperi toate aceste două „regiuni”, a spus Cijov într-un interviu acordat portalului de știri Euractiv, citat de RIA Novosti.
Cu o zi înainte, Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. El a dat asigurări că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că Forțele Armate Ruse nu efectuează lovituri cu rachete, aer sau artilerie asupra orașelor ucrainene: infrastructura militară este neutralizată de arme de înaltă precizie, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0