Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

MAI vine cu ultimele date de la frontiera dintre Moldova și Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausPalanca
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne a prezintat datele actualizate privind numărul cetățenilor ucraineni care au traversat frontiera de stat.
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne. Ana Revenco, a ieșit în fața prese cu cele mai recente date în contextul situației din Ucraina. Peste 34 mii de ucraineni au traversat frontiera de stat cu Republica Moldova și peste 700 au cerut azil. Printre cei care au cerut azil sunt nu sunt doar ucraineni, dar și cetățeni al altor state, dar care au locuit până acum în Ucraina. În cele mai multe cazuri este vorba de studenți din străinătate, a precizat Ana Revenco.
La momentul actual, practic toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean sunt deschise traficului atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri.
Nefuncționale rămân doar punctele de trecere Cosăuți-Iampol și Soroca-Țekinovka.
Totodată, ministrul Afacerilor Interne anunță că în localitatea Popeasca, Ștefan Vodă, a fost amenajat un centru de plasament cu o capacitate de 100 de locuri. Aici deja au fost cazate peste 40 de persoane. La fel, pe teritoriul raionului va putea fi pus în folosință, în caz de necesitate, și un alt centru de plasament, localizat în incinta unui sanatoriu. Acesta va putea găzdui până la 100 de persoane.
Amintim că cetățenii ucraineni pot intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Automobilele pot intra pe teritoriul Republicii Moldova fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.
Refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Aproape 30 de mii de ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova în ultimele zile
Fluxul de știri
0