Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Centrul pentru refugiați de la Moldexpo este aproape plin: Câte locuri au mai rămas

© Sputnik / Mihai CarausPalanca
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Abonare
Guvernul anunță că centrul deschis la Moldexpo are o capacitate totală de 500 de locuri.
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Centrul de plasament pentru refugiați deschis la Moldexpo activează în regim non-stop anunță Guvernul. Până la ora actuală au venit 426 de persoane refugiate din Ucraina, inclusiv 40 de copii.

”Beneficiarii instituției sunt preluați de la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene și transferați către Centru prin intermediul transportului organizat de autorități sau sunt direcționați spre Moldexpo prin intermediul reprezentanților misiunilor diplomatice”, este specificat într-un comunicat emis de Guvern.

Centrul de triere este dotat cu spații pentru dormit, grupuri sanitare, cabine de duș, Wi-Fi gratuit. De asemenea, persoanelor refugiate li se oferă asistență medicală, socială și psihologică și trei mese pe zi. În instituție a fost amenajat și un spațiu de joacă pentru copii, unde sunt organizate activități de recreere.
Pe teritoriul centrului de plasament este amplasat şi un punct de colectare a donațiilor, unde sunt aduse produse alimentare, haine sau produse de igienă. Centrul deschis la Moldexpo are o capacitate totală de 500 de locuri. În cazul în care locurile de cazare vor fi completate, refugiații ucraineni vor fi redirecționați către alte Centre.
Refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Aproape 30 de mii de ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova în ultimele zile
Fluxul de știri
0