Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a introdus în lista celor sancționați pe Putin și Lavrov

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaUniunea Europeană
Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Cancelarul austriac Nehammer: UE îi va pune pe Putin și Lavrov pe lista de sancțiuni.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Țările Uniunii Europene, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni anti-ruse, au convenit să introducă restricții împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a ministrului de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg.
Potrivit acestuia, Bruxelles-ul le va îngheța conturile bancare.

„Cu toate acestea, nu va exista nicio interdicție de intrare pentru ei, pentru că vrem să menținem posibilitatea negocierilor pentru a pune capăt violențelor din Ucraina”, a spus Schallenberg înaintea unei reuniuni a Consiliului Miniștrilor de Externe ai UE, fiind citat de RIA Novosti.

Cu o zi înainte, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Ministerul Apărării a subliniat că Forțele Armate Ruse nu efectuează lovituri cu rachete, aeriene sau de artilerie asupra orașelor ucrainene: infrastructura militară este dezactivată de arme de înaltă precizie, nimic nu amenință populația civilă.
După aceea, țările occidentale au introdus un alt pachet de sancțiuni, care vizează în principal sectorul bancar și marii oameni de afaceri ruși și oficiali guvernamentali.
Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Editoriale
La ce să ne așteptăm acum din partea Occidentului
Fluxul de știri
0