Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia amenință cu măsuri de răspuns Britania din cauza sancțiunilor împotriva ”Aeroflot”

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaAvion
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
”Rosaviația”: Rusia își păstrează dreptul de a răspunde simetric la sancțiunile împotriva ”Aeroflot”
CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Agenția Federală de Transport Aerian a transmis o notificare autorităților aviatice britanice cu privire la necesitatea respectării prevederilor acordului cu privire la serviciile aeriene, avertizând că după sancțiunile împotriva companiei ”Aeroflot”, Moscova ar putea aplica măsuri simetrice, relatează RIA Novosti.
Joi, premierul britanic Boris Johnson a declarat în cadrul discursului ținut în Parlament că, din cauza situației din Ucraina, Londra interzice activitatea ”Aeroflot” în Regatul Unit și, de asemenea, impune sancțiuni împotriva unui șir de întreprinderi din complexul militar-industrial rus.
„A fost expediată o notificare autorităților aviatice din Regatul Unit cu privire la necesitatea respectării prevederilor acordului privind serviciile aeriene. Partea rusă își rezervă dreptul de a aplica măsuri ”în oglindă” în conformitate cu prevederile acordului interguvernamental, în scopul respectării principiului parității și pentru a oferi drepturi egale companiilor aeriene desemnate”, este menționat în comunicatul ”Rosaviația”.
Agenția Federală de Transport Aerian a menționat că doar pe 25 februarie, companiile aeriene britanice au de operat 70 de zboruri de tranzit în spațiul aerian rusesc, precum și două zboruri pe ruta Londra-Moscova.
Hacker - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Internațional
Hackerii de la Anonymous au declarat „război cibernetic” Rusiei
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0