Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și România își vor coordona acțiunile pentru a ajuta refugiații din Ucraina

© Inquam Photos / George CalinKlaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu
Klaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova și președintele României au avut o discuție în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Republica Moldova și România își vor coordona acțiunile pentru a asigura asistența necesară refugiaților din Ucraina. Discuții în acest sens au avut președinții Maia Sandu și Klaus Iohannis.
Serviciul de presă al instituției prezidențiale din țara noastră anunță că cei doi șefi de state au discutat și despre deciziile adoptate pe 24 februarie la Consiliul Europei.

„Cei doi șefi de stat au vorbit despre situația complicată din regiune (...) Președinta Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis pentru susținere și solidaritate în raport cu Republica Moldova, în contextul evoluțiilor curente, și pentru angajamentul de a ne ajuta în continuare țara”, anunță serviciul de presă al Președinției.

Pe pagina sa de Twiter, președintele României a scris că reconfirmă sprijinul pentru Republica Moldova.
„I-am reconfirmat și în această dimineață președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în discuția telefonică avută, sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și cetățenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră. Ne coordonăm îndeaproape pentru a gestiona această situație”, scrie Klaus Iohannis.
Autoritățile de la Chișinău reiterează apelul pentru cetățeni ca să păstreze calmul în contextul situației din Ucraina. Totodată, oamenii sunt îndemnați să se informeze din surse oficiale privind situația din regiune și acțiunile în acest context din țara noastră.
Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru următoarele 60 de zile.
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Galerie foto
Refugiați din Ucraina vin în Moldova: Ce se întâmplă acum la punctul de trecere Palanca
Fluxul de știri
0