Cât timp a rămas până Kievul se va preda
© Sputnik / Valeriy MelnikovDPR LPR Russia Ukraine Military Operation
© Sputnik / Valeriy Melnikov
Abonare
Totalul primelor zile a operațiunii speciale a Forțelor Militare ale Federației Ruse în Ucraina: până la capitularea Kievului au mai rămas 72 de ore.
Operațiunea militară a Federației Ruse de demilitarizare a Ucrainei se desfășoară pe o mare întindere geografică, dinamic și planificat. Țintele pentru primele zile au fost atinse sau distruse. Spionajul american îi mai dă regimului nazist din Kiev nu mai mult de 72 de ore de existență – cu cât mai repede, cu atât mai bine.
În urma loviturilor de rachetă de înaltă precizie, timp de 24 de ore Ucraina a rămas completamente fără apărarea antiaeriană, Forțele Militare Ucrainene au pierdut 118 de obiective importante ale infrastructurii militare, inclusiv 11 aerodromuri, baza navală Oceakov a Forțelor Militare Maritime ucrainene, cartiere generale și puncte de comandă, 5 avioane militare, un elicopter, cinci drone de atac Bayraktar TB2, 18 radare S-300 și Buk-M1. Ministerul Apărării al Federației Ruse a menționat că nu au avut loc atacuri cu rachete și bombe asupra Kievului - pe 25 februarie, ucrainenii au doborât din greșeală propria lor aeronavă Su-27.
Formațiunile militare ale republicilor populare din Donețk și Lugansk au rupt apărarea forțelor armate ucrainene și ale batalioanelor naționaliste, înaintând cu 12 kilometri la Vest cu susținerea artileriei și aviației rusești.
Pe 24 februarie, trupele de desant ale Forțelor Armate ale Federației Ruse au debarcat pe aerodromul Gostomeli din regiunea Kiev (cu implicarea a peste 200 de elicoptere și echipamente de război electronic) și astăzi Trupele de Desant Aeropurtate au blocat capitala Ucrainei din Vest.
Subunitățile rusești au blocat complet orașul Cernigov, controlează centrul regional Sumî în nord și Herson în sud (a fost reluată livrarea apei în Crimeea prin Canalul Crimeei de Nord). Trupele Federației ruse se îndreaptă din nord și sud pe direcția Cerkas. Situația evoluează de o asemenea manieră că marea grupare militară a Forțelor Armate ale Ucrainei concentrată în Estul țării este aproape de încercuirea totală și distrugerea totală.
Subunitățile forțelor militare ale Ucrainei practic astăzi nu mai participă la acțiunile militare din Donbas. Opun o rezistență înverșunată doar batalioanele de naziști ucraineni. Subunitatea de pușcași marini a brigăzii 36 a Forțelor Armate a Ucrainei astăzi a cerut autorităților Republicii Populare Donețk un coridor umanitar pentru a ieși din teatrul de război și a depune armele în această republică și acesta nu este nici pe departe primul caz de coincidență a intereselor naționale ().
În data de 25 februarie Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat despre acțiunile comune ale trupelor de desant rusești și militarii ucraineni din cadrul batalionului care asigură paza Centralei Atomo-Electrice de la Cernobîl pentru a exclude posibilele provocări ale teroriștilor și naționaliștilor.
Potrivit informațiilor Ministerului Apărării al Federației Ruse, naționaliștii ucraineni car au fost infiltrați în unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei îi depistează pe soldații ucraineni “nesiguri”, iar în caz că comandantul unui detașament unități ia decizia de retragere, atunci naționaliștii îi mitraliază de la spate, adică trag în proprii lor camarazi.
În afară de asta, regimul de la Kiev împarte arme populației anunțând mobilizare generală pe un termen de 90 de zile. Doar că operațiunea militară a Federației ruse se va sfârși cu succes mai devreme.
Coloanele enorme de automobile cu plăcuțe de înmatriculare ucrainene la ieșirea din țară spre Polonia, Slovacia, Ungaria și România confirmă lipsa de dorință a populației de a apăra puterea banderovistă.
Prin instalarea sistemului de lansare multiplă de rachete reactive Grad în Piața Șevcenko din Kiev, comanda Forțelor Armate ale Ucrainei folosește populația civilă ca scut uman și comite o crimă de război.
Amploarea și urmările demilitarizării
Trupele Federației Ruse și-au asigurat în primele ore dominația în aer, pe mare, pe principalele autostrăzi și „macină” o parte semnificativă din armele pe care Statele Unite și alte țări NATO le-au pompat în Ucraina de ani de zile.
Potrivit Pentagonului, Rusia a folosit peste 160 de rachete de croazieră ghidate de înaltă precizie. Spre deosebire de Forțele Armate ale Ucrainei din Donbas, armata rusă nu masacrează populația civilă a Ucrainei.
Acțiunile Forțelor Armate Ruse din februarie 2022 amintesc de constrângerea agresorului la pace din august 2008, când nu a murit niciun civil din Georgia (doar cetățenii Osetiei de Sud au devenit victime ale agresiunii georgiene).
Ritmul, acuratețea și eficiența desfășurării unei operațiuni speciale pe vastul teritoriu ucrainean poate servi drept instrument de pregătire pentru „partenerii” din Pentagon și NATO, care în mod evident nu se ridică la nivelul acestui nivel de pregătire a trupelor și forțelor.
Apropo, în termeni de teritoriu (603.548 km²) și populație (43 de milioane de oameni), Ucraina este destul de comparabilă cu Afganistan, unde Statele Unite și NATO nu au reușit să construiască o nouă lume demilitarizată și securizată (apoi au încercat să organizeze un „Afganistan” în centrul Europei).
„Partenerii” ar trebui să fie recunoscători Rusiei pentru distrugerea high-tech a premiselor ucrainene pentru un al treilea război mondial.
În Ucraina SUA și alianța Nord-Atlantică i-a trădat, în mod tradițional, pe aborigenii lor fideli și au demonstrat a câta oară că nu doresc să lupte ei înșiși cu Rusia.
Desigur, „candidații” europeni la aderarea în NATO au tras concluziile corecte din istoria recentă a Ucrainei. De exemplu, prim-ministrul georgian Irakli Garibașvili a declarat astăzi că țara sa nu participă la sancțiunile financiare și economice împotriva Rusiei.
Pe fondul anunțului de noi sancțiuni anti-ruse ale UE și SUA (care au provocat turbulențe politice interne semnificative în Europa de Vest), ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat astăzi, la o conferință de presă la Moscova, că Rusia va asigura demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.
Moscova este pregătită pentru negocieri în orice moment când Forțele Armate ale Ucrainei își depun armele, „toate deciziile au fost luate”, „partenerii” nu ar trebui să-și facă iluzii și speranțe cu privire la un eventual compromis.
Probabil, discuțiile privind pacea, neutralitatea și garanțiile de securitate propuse de administrația lui Zelenski sunt un alt truc.
Rusia nu așteaptă niciun acord cu „gașca dependenților de droguri și a neonaziştilor” (citat din discursul lui Vladimir Putin la Consiliul de Securitate din 25 februarie –) și, cu toate acestea, este gata să-și trimită delegația la Minsk pentru negocieri cu Ucraina.
Ultimatumul rusesc adresat conducerii ucrainene și unităților încercuite ale Forțelor Armate ale Ucrainei este previzibil. Președintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat deja armatei ucrainene: „Luați puterea în propriile mâini, se pare că nouă ne va fi mai ușor să ne înțelegem cu voi”.
După eliberarea Kievului de sub naziștii ucraineni, multe lucruri se vor schimba în țară.
Nu întâmplător Marea Britanie a oferit deja azil și sprijin membrilor guvernului ucrainean și lui Vladimir Zelenski în caz de emigrare sau mai degrabă de fugă.