Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gavrilița: Riscul să rămânem fără gaze și energie electrică este foarte mic

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Natalia Gavrilița a făcut declarații după ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, în care s-a votat pentru instituirea stării de urgență în țară.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Natalia Gavrilița a fost întrebată în cadrul unei conferinței de presă de astăzi dacă există riscul să fie oprită livrarea gazelor și a energiei electrice în țară, pe fundalul tensiunilor din Ucraina.

„În caz de riscuri ce țin de deteriorarea infrastructurii de aprovizionare cu gaze sau energie electrică, există rute de alternativă. (...) Un asemenea risc există, dar este foarte mic și sunt soluții care ar permite asigurarea pentru un timp cu gaze și energie electrică”, a declarat premierul.

De asemenea, Natalia Gavrilița a făcut apel la calm și a asigurat toți cetățenii că instituțiile statului sunt funcționale și activează în regim normal.
Șeful statului Maia Sandu a anunțat dimineață că va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost convocat în legătură cu situația din Ucraina. Ulterior, Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens, iar premierul Natalia Gavrilița este așteptată în Parlament.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis să declanșeze o operațiune militară specială în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Fluxul de știri
0