Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a propus instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Cabinetul de miniștri a propus să fie instituit un regim special de intrare și ieșire din țară în contextul tensiunilor din țara vecină Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a făcut declarații după ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, în care s-a votat pentru instituirea stării de urgență în țară pe o perioadă de 60 de zile.
„Se propune instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, stabilirea regimului special de folosire a spațiului aerian, dar și măsuri care să asigure gestionarea fluxurilor migraționiste și asigurarea protecției persoanelor refugiate din Ucraina”, a spus șeful Executivului.
Natalia Gavrilița a fost rugată de jurnaliști să explice ce prevede regimul special.
„Ne așteptăm la valuri migraționiste. De exemplu, deja vedem că sunt familii care nu au vinieta sau cartea verde sau anumite certificate medicale sau același certificat COVID. Regim special înseamnă să facem anumite modificări pentru a facilita circulația persoanelor sau, în dependență de evoluția situației, pentru a limita intrarea în țară a unor persoane care pot aduce riscuri pentru ordinea publică”, a declarat oficialul.
De asemenea, Natalia Gavrilița a făcut apel la calm și a asigurat toți cetățenii că instituțiile statului sunt funcționale și activează în regim normal.
Șeful statului Maia Sandu a anunțat dimineață că va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost convocat în legătură cu situația din Ucraina. Ulterior, Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens, iar premierul Natalia Gavrilița este așteptată în Parlament.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis să declanșeze o operațiune militară specială în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Fluxul de știri
0