Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO - reuniune de urgență în legătură cu situația din Ucraina

© REUTERS / INTS KALNINSФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
AFP: NATO va organiza o reuniune de urgență joi dimineață din cauza escaladării situației din Ucraina
Reprezentanții țărilor NATO vor ține joi dimineață o ședință de urgență după decizia Federației Ruse privind operațiunea militară în Donbas, transmite Agenția France Presse, citată de RIA Novosti.

„Putem confirma că Consiliul Ambasadorilor va organiza o reuniune de urgență în această dimineață (joi)”, a declarat pentru agenție sursa din NATO.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că a decis declanșarea unei operațiuni militare în Donbas. Într-o adresare televizată, el a spus că circumstanțele „necesită o acțiune decisivă și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass au apelat la Rusia cu o cerere de ajutor”.
El a adăugat că „în acest sens, în conformitate cu articolul 51, partea 7 din Carta ONU, cu aprobarea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie și asistență reciprocă cu RPD și RPL ratificate de Adunarea Federală, am decis să conduc o operațiune militară specială”.
Președintele Federației Ruse a spus că toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni pe conștiința regimului aflat la conducerea Ucrainei. Putin a cerut armatei ucrainene să nu urmeze ordinele penale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Fluxul de știri
0