Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării: Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au fost suprimate

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaMinisterul rus al Apărării
Ministerul rus al Apărării - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au fost suprimate.
Sistemele de apărare aeriană ale armatei ucrainene au fost suprimate, iar infrastructura bazelor aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a fost scoasă din funcțiune, a declarat Ministerul rus al Apărării.
În același timp, serviciile militare de frontieră ale Ucrainei „nu manifestă nicio rezistență”.
„Sistemele de apărare aeriană ale forțelor armate ale Ucrainei au fost suprimate”, transmite Ministerul, citat de RIA Novosti.
De asemenea, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au subliniat că nu efectuează lovituri asupra orașelor ucrainene, nimic nu amenință populația civilă.
În plus, Ministerul Apărării a negat informațiile din presa străină despre avionul rusesc doborât.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin, în discursul adresat poporului, a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. El a subliniat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.

Agravarea situației din Donbas

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat: Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții folosind echipamente interzise. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, Republicile populare Donețk și Lugansk au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești. Mobilizarea generală a fost anunțată. În această situație, pe 19 februarie, liderii republicilor autoproclamate s-au îndreptat către Rusia cu cererea de a le recunoaște independența.
Pe 21 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-o alocuție televizată că consideră necesară recunoașterea imediată a suveranității RPL și RPD și a semnat decretele corespunzătoare. Șeful statului rus a dat indicații să fie asigurată menținerea păcii în cele două republici.
După cum a explicat liderul de la Kremlin, el a luat o astfel de decizie, întrucât cei care au pornit pe calea vărsării de sânge, violenței și fărădelegii nu recunosc nicio altă soluție a conflictului din Donbas, cu excepția celei militare.
Miercuri seară, autoritățile RPD și RPL au apelat la Rusia pentru asistență militară pentru a se proteja de agresiunea ucraineană.
Fluxul de știri
0