Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-Media: SUA examinează posibilitatea de a amplasa mari forțe în Europa de Est

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Presa scrie că administrația lui Joe Biden examinează posibilitatea amplasării unor mari forțe militare în Europa de Est.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Potrivit RIA Novosti, administrația președintelui Statelor Unite ale Americi, Joe Biden, examinează posibilitatea reamplasării unor mari forțe militare americane, care deja se află în pe continentul european, în Europa de Est, pe fondalul evenimentelor din Ucraina, anunță CNN cu trimitere la o sursă din SUA.
Joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mai anunțat că reprezentanții speciali ai NATO s-au înțeles să activeze un plan de apărare care prevede amplasarea forțelor de reacție în țările ce fac parte din Alianță pe perioada de criză în scopul protejării aliaților.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0