Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MA rus: Serviciile speciale ucrainene pregătesc provocări după tiparul ”Căștilor Albe”

Militari ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul rus al Apărării a declarat că Serviciul de Securitate al Ucrainei pregătește și realizează provocări după tiparele „Căștilor Albe”
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) se pregătește și realizează deja provocări după modelele binecunoscute ale „Căștilor Albe”, le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.
„În orașele ucrainene au fost realizate filmări video înscenate cu presupuse „victime în masă” în rândul populației civile a Ucrainei”, a spus el.
Konașenkov a adăugat că videoclipurile pregătite sunt distribuite prin canale Telegram și rețele sociale controlate. El a precizat că „scopul acestor filmulețe este să acuze Rusia de lovituri militare non-selective și disproporționate pentru a speria populația civilă și difuzarea lor la posturile TV occidentale”.

Rusia nu lovește orașele Ucrainei

"Vreau să subliniez în special: forțele armate ale Rusiei nu lovesc în orașele Ucrainei. Nimic nu amenință populația civilă", a spus Konașenkov.
Anterior, Vladimir Putin a anunțat despre desfășurarea unei operați militare speciale în Donbass. El a asigurat că Moscova nu planifică ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0