Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MA rus: Serviciile speciale ucrainene pregătesc provocări după tiparul ”Căștilor Albe”

© REUTERS / PRESIDENTIAL PRESS SERVICEMilitari ucraineni
Militari ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a declarat că Serviciul de Securitate al Ucrainei pregătește și realizează provocări după tiparele „Căștilor Albe”
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) se pregătește și realizează deja provocări după modelele binecunoscute ale „Căștilor Albe”, le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.
„În orașele ucrainene au fost realizate filmări video înscenate cu presupuse „victime în masă” în rândul populației civile a Ucrainei”, a spus el.
Konașenkov a adăugat că videoclipurile pregătite sunt distribuite prin canale Telegram și rețele sociale controlate. El a precizat că „scopul acestor filmulețe este să acuze Rusia de lovituri militare non-selective și disproporționate pentru a speria populația civilă și difuzarea lor la posturile TV occidentale”.

Rusia nu lovește orașele Ucrainei

"Vreau să subliniez în special: forțele armate ale Rusiei nu lovesc în orașele Ucrainei. Nimic nu amenință populația civilă", a spus Konașenkov.
Anterior, Vladimir Putin a anunțat despre desfășurarea unei operați militare speciale în Donbass. El a asigurat că Moscova nu planifică ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0