Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Jurnalist: Ucraina a fost împinsă într-un conflict la care nu poate face față singură

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaGuvernul Ucrainei
Guvernul Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Jurnalistul Ghenadie Vaculovschi a comentat pentru Sputnik Moldova evenimentele din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Jurnalistul Ghenadie Vaculovschi consideră că ceea ce se întâmplă în aceste momente în țara vecină era previzibil. Și asta pentru că situația a devenit la un moment dat extrem de tensionată în regiune și se aștepta un deznodământ. Opinia a fost exprimară în studioul Sputnik Moldova.
”Ucraina a fost împinsă într-un conflict la care singură nu poate face față. Și cei care au alimentat-o să facă acest lucru stau într-o parte și vorbesc despre sancțiuni”, a declarat jurnalistul.
Ghenadie Vaculovschi a apreciat că în urma conflictului din țara vecină sferele de influență vor fi reconfigurate în întreaga lume.

”Eu sunt sigur că ceea ce se întâmplă azi pe teritoriul Ucrainei nimeni nu va dori să se întâmple și în altă parte. Și atunci statele mari, statele care sunt posesoare de arsenale militare nucleare, vor fi nevoite să ajungă la un compromis, să hotărască cum construiesc arhitectura aceasta de securitate a lumii, astfel încât războiul mare și războiul în general să nu fie iarăși o nouă amenințare”, a mai spus Ghenadie Vaculovschi.

Totodată, jurnalistul a precizat că Chișinăul trebuie să rămână ferm pe poziția de stat neutru și să înțeleagă că țara are nevoie în permanență de relații foarte bune cu toți vecinii.
Drapel Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Ultima oră: Cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis să declanșeze o operațiune militară specială în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Fluxul de știri
0