Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avertizare MAEIE: Moldovenii din Ucraina să părăsească imediat teritoriul statului vecin

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu un apel către toți cetățenii moldoveni aflați în Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe le solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească imediat teritoriul acestui stat.
Reacția MAEIE vine în contextul ultimelor evoluții a situației în Ucraina. Ministerul informează că a dispus în regim de urgență evacuarea membrilor familiilor și personalului neesențial de la ambasada țării noastre la Kiev și consulatul de la Odesa.
„Echipa consulară este operațională şi acţionează în direcţia acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetățenilor aflați pe teritoriul Ucrainei”, anunță MAEIE într-un comunicat de presă.
Instituția le recomandă cetățenilor verificarea cu regularitate a alertelor de călătorie emise de către minister sau contactarea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau Centrul de Apel al MAEIE.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Ultima oră! Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat rușilor, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas.
Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Fluxul de știri
0