Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ungaria, împotriva sancțiunilor contra Rusiei: Alte două țări vor sancțiuni mai ușoare

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Blocul european a fost divizat în ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei, arată postul CNBC. Ungaria, Austria și Italia sunt de altă părere decât restul statelor UE.
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. La o reuniune a Comitetului Reprezentanților Permanenți ai țărilor UE, Ungaria nu a susținut un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pe care Bruxelles-ul urmează să îl introducă ca răspuns la recunoașterea Donețkului și Luganskului, arată postul american CNBC.
"Toate ţările susţin deschis noile sancţiuni împotriva Rusiei, cu excepţia uneia - Ungaria. Au subliniat importanţa dialogului", a declarat un diplomat european, citat de postul TV.
Reprezentanța Franței în Consiliul UE a anunțat marți că s-a încheiat prima întâlnire Coreper, în cadrul căreia ambasadorii UE și-au exprimat hotărârea de a „adopta sancțiuni direcționate împotriva celor implicați” în acțiunile Rusiei.
Dar Ungaria nu este singura care nu este de acord cu blocul european. Austria și Italia ar fi dorit măcar sancțiuni mai ușoare, arată același post american.
Rusia - Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Internațional
Uniunea Europeană a pregătit sancțiuni pentru Rusia: Ce sector va fi lovit
Fluxul de știri
0