Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Erdogan au discutat despre recunoașterea de către Rusia a RPL și RPD

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Эрдоганом
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Liderii Federației Ruse și Turciei au discutat la telefon despre situația creată după ce Moscova a recunoscut cele două republici autoproclamate Donețk și Lugansk.
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. În cadrul unei discuții telefonice, președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan au făcut n schimb de opinii despre situația creată după ce Moscova a recunoscut cele două republici autoproclamate din Donbas: Donețk și Lugansk, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, care este citat de RIA Novosti.
"Liderii au făcut un schimb opinii privind situația creată după recunoașterea de către Rusia a republicilor populare Donețk și Lugansk. Vladimir Putin a menționat necesitatea obiectivă a deciziei luate (privind recunoașterea celor două republici autoproclamate –n.n) în condițiile agresiunii autorităților ucraineni în Donbas și refuzul lor categoric de a îndeplini înțelegerile de la Minsk. Recep Tayyip Erdogan a reiterat punctul său de vedere în această chestiune", anunță serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat de presă.

Recunoașterea RPL și RPD

Pe 21 februarie, președintele Vladimir Putin a declarat într-o alocuție televizată că consideră necesară recunoașterea imediată a suveranității RPL și RPD și a semnat decretele respective. De asemenea, el a dat instrucțiuni să se asigure menținerea păcii în cele două republici.
După cum a explicat șeful statului, a luat o astfel de decizie, întrucât cei care au pornit pe calea vărsării de sânge, violenței și fărădelegii nu recunosc nicio altă soluție a conflictului din Donbass, cu excepția celei militare. Liderii lor s-au adresat președintelui Rusiei cu cereri de recunoaștere a independenței republicilor.
Klaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Editoriale
Ce a spus Putin, dar refuză să recunoască Sandu și Iohannis
Fluxul de știri
0