Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre situația internațională complicată, de Ziua Apărătorului Patriei

© Sputnik / Mikhail Metzel / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Putin: situația internațională nu este deloc simplă, activismul NATO este periculos.
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Activismul NATO și destabilizarea sistemului de control al armamentelor comportă pericole, situația internațională se complică, a spus președintele rus Vladimir Putin, felicitându-i pe cetățenii ruși de Ziua Apărătorului Patriei, comunică RIA Novosti.
„Vedem cât de dificilă este situația internațională, ce pericole comportă provocările existente, cum ar fi destabilizarea sistemului de control al armamentelor sau activismul militar al blocului NATO”, a spus el.
Președintele a subliniat că pentru autoritățile țării interesele statului și securitatea cetățenilor sunt necondiționate, de aceea Rusia va continua acțiunile îndreptate spre protejarea acestora.
"Repet: interesele Rusiei, securitatea cetățenilor noștri sunt necondiționate pentru noi. De aceea vom continua să dezvoltăm și să îmbunătățim armata și flota", a adăugat Putin.
De menționat că verificările inopinate și exercițiile ample care au loc cu regularitate au demonstrat că pregătirea și buna coordonare a unităților și formațiunilor Armatei Ruse s-au îmbunătățit substanțial, a menționat președintele.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Putin a cerut Ministerului Apărării să asigure menținerea păcii în Donețk și Lugansk
"În timpul operațiunii din Siria, au demonstrat în fapt că sunt capabili să soluționeze cele mai complexe sarcini. S-au îmbunătățit substanțial pregătirea și coordonarea unităților și formațiunilor. Acest lucru îl demonstrează clar verificările inopinate, manevre, exercițiile de amploare care au loc cu regularitate, inclusiv cu participarea aliaților noștri, precum și cu operațiunile respective de menținere a păcii”, a constatat el.
Iar în serviciul de luptă se află armamente care nu au egal în lume, a menționat șeful statului.
Putin a declarat că are încredere în soldații și ofițerii ruși.
„Dragi prieteni! În calitate de comandant suprem, am încredere în dumneavoastră, în soldații și ofițerii Rusiei. În profesionalismul, curajul, seriozitatea dumneavoastră. În faptul că veți proteja pacea și liniștea cetățenilor, veți apăra interesele naționale ale marii noastre țări”, a declarat președintele Rusiei.
El le-a dorit tuturor sănătate și succese în exercitarea serviciului.
”Cele mai sincere urări de bine familiilor dumneavoastră, rudelor și apropiaților. Vă felicit încă o dată din toată inima cu ocazia sărbătorii”, a încheiat el.
Klaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Editoriale
Ce a spus Putin, dar refuză să recunoască Sandu și Iohannis
Fluxul de știri
0