Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chişinăul devine mai poluat!

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: ecologistul Vitalie Marinuță, analistul economic Veaceslav Ioniță și epigramistul Ștefan Agachi
Chişinăul devine din ce în ce mai poluat. Datele Agenţiei de Mediu arată că în luna ianuarie concentraţia de substanţe periculoase pentru sănătate în aer a depăşit cu mult limitele admise. Astfel, în 21 de zile ale lunii concentraţia de dioxid de azot a fost de două ori mai mare decât norma, iar în 9 zile a fost depăşit de peste trei ori nivelul maxim de fenol. Discutăm subiectul cu ecologistul Vitalie Marinuță.
28,9% dintre moldoveni declară ca au datorii, iar fiecare al treilea spune că întâmpină dificultăți la întoarcerea datoriei. În 2021 a fost înregistrată o creștere fără precedent a gradului de îndatorare al persoanelor fizice din surse oficiale de finanțare. Anul trecut, estimativ, volumul creditelor luate de către moldoveni, de la bănci și companie nebancare, s-a ridicat la 33 de miliarde de lei. Cu aproape 8 miliarde de lei mai mult față de 2020. Însă, cifra este cu mult mai mare, deoarece moldovenii au alte două surse neoficiale de finanțare: rudele și prietenii, inclusiv persoanele fizice care oferă împrumuturi cu dobândă. Comentăm această situație cu analistul economic Veaceslav Ioniță.
Epigrama- un gen literar care mușcă. Discutăm despre epigramă și despre cartea Pasarea în alertă, cu epigramistul Ștefan Agachi.
Fluxul de știri
0