Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Care este principala greșeală a Occidentului în raport cu Putin

© Sputnik / Youri Artamonov / Accesați arhiva multimediaKremlinul
Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Editorialistul The National Interest Zakheim a numit principala greșeală a Occidentului în raport cu președintele rus Putin.
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Editorialistul publicației americană The National Interest, Dov Zakheim, a vorbit despre greșeala pe care a comis-o Occidentul în privința președintelui rus Vladimir Putin.
Potrivit autorului, în SUA și în Europa șeful statului rus era considerat anterior un tactician, nu un strateg.
„Cât de mult au greșit”, cpnstată editorialistul.
Zakheim a amintit că Putin a consolidat fără precedent poziția Moscovei în Estul Mediteranei, obținând o bază navală în Tartusul sirian și un aeroport în Khmeimim. Rusia menține relații bune atât cu Israelul, cât și cu Egiptul și este prietenă cu Grecia.
"Iar acum și-a consolidat influența în Europa - a recunoscut Abhazia, Osetia de Sud, Republicile Populare Lugansk și Donețk. Belarusul este la fel în sfera de influență a Moscovei. Fără îndoială, același lucru se va întâmpla și cu Ucraina", estimează jurnalistul.
Americanii, consideră Zackheim, nu ar trebui să fie surprinși de formarea unor noi state peste ocean: Washingtonul în 1837 a recunoscut la fel Texasul care se desprinsese de Mexic. Acest teritoriu a devenit mai târziu al 28-lea stat al SUA.
În opinia analistului, Moscova va continua să-și consolideze pozițiile în Europa. Lui Putin îi este sortit să restabilească măreția Rusiei, este convins autorul.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Internațional
Trump, despre recunoașterea independenței republicilor Donețk și Lugansk – decizie genială
Fluxul de știri
0