Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Biden: SUA impun sancțiuni împotriva operatorului Nord Stream – 2

© REUTERS / Nord Stream 2A handout by Nord Stream 2 claims to show the first pipes for the Nord Stream 2 project at a plant of OMK, which is one of the three pipe suppliers selected by Nord Stream 2 AG, in Vyksa, Russia, in this undated photo provided to Reuters on March 23, 2017
A handout by Nord Stream 2 claims to show the first pipes for the Nord Stream 2 project at a plant of OMK, which is one of the three pipe suppliers selected by Nord Stream 2 AG, in Vyksa, Russia, in this undated photo provided to Reuters on March 23, 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat că țara sa va impune sancțiuni împotriva companiei-operator Nord Stream – 2, dar și a personalului din conducerea acesteia.
CHIȘINĂU, 23 feb -Sputnik. “Am ordonat administrației să impună sancțiuni companiei Nord Stream – 2 AG și conducerii acesteia”, a anunțat liderul american într-o declarație făcută publică de serviciul de presă al Casei Albe.
Potrivit RIA Novosti, Biden a spus că SUA vor întreprinde următorii pași “fără nicio ezitare dacă Rusia va continua să escaladeze situație”.
El a mai afirmat că, „prin acțiunile sale, președintele Putin a oferit lumii un stimulent irezistibil să renunțe la gazul rusesc”.
Nord Stream 2 este o conductă de gaz cu o capacitate de 55 de miliarde de metri cubi pe an, care pornește de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Acesta este implementat de Nord Stream 2 AG, care are un singur acționar Gazprom. Partenerii europeni - Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper și Wintershall - vor finanța proiectul la jumătate, până la 950 de milioane de euro fiecare.
Ministerul german al Economiei, condus de tovarășul de idei al Angelei Merkel, Peter Altmaier (CDU), a transmis autorităţii de reglementare germană un raport privind Nord Stream 2, subliniind necesitatea unui nou gazoduct rusesc pentru a satisface nevoile energetice ale Germaniei. Pe baza acestui document a fost atestat operatorul gazoductului.
Anterior, Ministerul German al Economiei, în urma indicațiilor lui Scholz, a retras raportul de la Agenția Federală de Rețea.
Rusia a declarat în repetate rânduri că proiectul Nord Stream 2, căruia i se opun în mod activ Statele Unite, care își promovează gazul natural lichefiat în UE, precum și Ucraina, care se teme să nu piardă tranzitul, este comercial, este benefic pentru Europa și a îndemnat să nu-l mai politizeze. Moscova a declarat, de asemenea, că intenționează să continue să tranziteze gaze prin Ucraina.
Fluxul de știri
0