Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasadorul Rusiei a depus flori la focul veșnic de Ziua Apărătorului Patriei

© Sputnik / Mihai CarausВозложение цветов к мемориалу Вечность 23 февраля
Возложение цветов к мемориалу Вечность 23 февраля  - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Ceremonia de depunere a florilor de Ziua Apărătorului Patriei a avut loc la Complexul Memorial “Eternitate” din Chișinău.
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, ambasadorul Republicii Belarus, Anatolii Kalinin, alți reprezentanți ai celor două misiuni diplomatice și reprezentanți ai organizațiilor veteranilor au depus flori miercuri, 23 februarie, la focul veșnic de la memorialul “Eternitate”.
În Rusia și într-un șir de alte țări ale fostei URSS, în această zi este marcată Ziua Apărătorului Patriei. Până în 1991, în Uniunea Sovietică sărbătoarea avea numele Ziua Armatei Sovietice și a Flotei Militare.
Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, i-a felicitat pe toți conaționalii cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei și a vorbit despre însemnătatea acesteia pentru cetățenii ruși și conaționali.
“Istoria statului nostru este plină de momente strălucitoare de glorie, în care s-au manifestat cele mai bune calități ale oamenilor ruși și sovietici. Eroismul lor s-a manifestat cel mai clar în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Acest moment tragic la istoriei a lăsat o amprentă adâncă în memoria noastră istorică”, a declarat ambasadorul în timpul ceremoniei.
La depunerea de flori a participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, ai organizațiilor neguvernamentale, ai comunităților de veterani și ai societății civile.
Fluxul de știri
0