Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va evacua personalul Ambasadei din Ucraina în timpul apropiat

© RIA Novosti / Евгений Котенко / Accesați arhiva multimediaЗдание посольства России на Украине в Киеве
Здание посольства России на Украине в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a anunțat că în timpul apropiat Rusia îi va evacua pe angajații Ambasadei ruse din Kiev.
"În situația creată, sarcina noastră de bază este să avem grijă de diplomații ruși și de angajații ambasadei și ai consulatelor generale. Pentru protecția vieții și securității lor, conducerea Rusiei a luat decizia privind evacuarea personalului reprezentaților diplomatice rusești în Ucraina, decizie care va fi pusă în practică în timpul cel mai apropiat", se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Externe a Federației Ruse, care este citat de RIA Novosti.
Amintim că astăzi președintele rus Vladimir Putin s-a adresat Consiliului Federației pricind folosirea forțelor armate peste hotare Federației Ruse. Și, la scurt timp, a primit acceptul camerei superioare a Parlamentului rus.
În ultimele zile situația din Donbas s-a acutizat – Kievul a concentrat pe linia de contact o mare parte din armată și a bombardat milițiile locale, inclusiv din mijlo0ace tehnice interzise. De teama invaziei regiunii de trupele regulate ucrainene, în Donbas a început evacuarea populației civile – copii, femei, bătrâni în regiunile din Federația Rusă. A fost anunțată mobilizarea generală.
Cu o zi înainte, președintele Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a independenței RPD și RPL și, de asemenea, a dat instrucțiuni ca să se asigure pacea în respectivele republici.
După cum a menționat Ministerul rus de Externe, această decizie a fost luată pe baza prevederilor Cartei ONU. Totodată diplomația rusă a adăugat că țara recunoaște cele două republici Dinețk și Lugansk în limitele în care conducerea lor își exercită atribuțiile.
Conflictul din estul Ucrainei durează de opt ani, timp în care, potrivit ONU, peste 13.000 de persoane au fost ucise, iar aproximativ 44.000 au fost rănite. Tensiunile din Donbas sunt alimentate de Statele Unite și alte țări NATO, care pompează arme în Ucraina și trimit acolo instructori militari. Moscova a cerut în repetate rânduri oprirea furnizării de arme, deoarece aceasta ar putea provoca Kievul la aventuri militare.
Fluxul de știri
0