Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Opinie: Războiul are loc deja, dar e virtual

Abonare
Președintele țării, Maia Sandu, a venit cu o adresare către cetățeni, în care a menționat că liderii mondiali, implicați direct în discuțiile tensionate privind securitatea în Europa, ar trebui să găsească soluții diplomatice la problemele existente.
Se întâmplă după ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a recunoscut independența republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk.
Totodată, președintele țării a făcut apel către jurnaliștii din Republica Moldova pentru a informa corect cetățenii, fără propagandă, știri false și incitare la ură privind situația tensionată din regiune.
Directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă, susține că războiul deja a început și este unul informațional, iar propaganda care se face este una regizată și are menirea de a ridica ratingul politic al liderilor mondiali, lucru care deja poate fi probat, în opinia expertului.
”În lumea contemporană, războiul este virtual. Războiul are loc deja. Foarte mulți lideri de stat au nevoie de un astfel de conflict, mulți lideri de state din regiune sunt într-un declin de imagine și au nevoie de un război virtual, care să distragă atenția, iar cetățenii sunt puternic manipulați și se provoacă frică”, declară Chircă.
Fluxul de știri
0