Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea PPDA din Consiliul municipal se destramă: Doi consilieri au plecat

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Consiliului Municipal Chișinău
Ședința Consiliului Municipal Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Doi consilieri municipali au decis să părăsească fracțiunea din care au făcut parte.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Doi consilieri municipal ai fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr au decis să părăsească fracțiunea și să continue activitatea în CMC în calitate de consilieri independenți.
Este vorba de vicepreședintele fracțiunii PDA Aliona Mandatîi și consilierul Ala Tîșcul. Decizia a fost luată după votul Platformei DA privind terenul aferent Magazinului Universal Central Unic. Cei doi consilieri au anunțat că își retrag votul de pe decizia privind terenul de la UNIC.

„Eu, Aliona Mandatii, mă retrag, astăzi, din fracțiunea Platformei DA. Respectiv, îmi retrag votul pentru acea decizie pentru UNIC. Vreau să anunț, și în numele colegei mele Ala Tîșcu, care nu este prezentă astăzi la ședință, fiindcă i-a decedat tatăl, și îi exprim sincere condoleanțe (…) decizia dumneaei este la fel, de a se retrage din Platforma DA și a-și retrage votul de pe acea decizie privind UNIC”, a declarat Aliona Mandatîi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consilierul municipal al PDA, Ruslan Verbițchi, a precizat că „Platforma DA a avut de ales - să acționeze politic sau juridic corect în beneficiul orășenilor și a ales a doua cale, cu prețul de a fi atacată public”.
Potrivit acestuia, terenul aferent de la UNIC putea rămâne în continuare în gestiunea Primăriei, doar că, în acest caz, agentul economic nu putea face investiții și dezvolta zona.
Totodată, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat în debutul serviciilor municipale din 21 februarie că Executivul Primăriei va contesta în instanța de judecată decizia CMC din 17 februarie, care prevede privatizarea terenului aferent Magazinului Universal Central Unic. Potrivit lui Ceban, cedarea acestui teren agentului economic privat ar genera un risc sporit de prejudiciere a bugetului municipal.
Заброшенные здания Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Politică
Terenul fostului Stadion Republican: Va fi sau nu în proprietatea SUA
Fluxul de știri
0