Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a convocat de urgentă Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Украины В. Зеленского
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Presa ucraineană a anunțat că Vladimir Zelenski va organiza o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate Națională și Apărare luni seara
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a convocat luni o ședință urgentă a Consiliului de Securitate și Apărare Națională luni seara, a informat publicația ucraineană Ukrainska Pravda, citând propriile surse.
„Luni, 21 februarie, va avea loc o ședință de urgență a Consiliului Național de Apărare", anunță presa de la Kiev.
Șefii autoproclamatelor republici populare Lugansk și Donețk Leonid Pasecinik și Denis Pușilin i-au cerut luni președintelui rus Vladimir Putin să recunoască independența republicilor.
Luni, Putin a organizat o ședință extraordinară lărgită a Consiliului de Securitate al Federației Ruse cu privire la escaladarea din Donbass, la care au intervenit ministrul de Externe, Serghei Lavrov, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, prim-ministrul Mihail Mișustin și alții. La finalul ședinței, președintele a spus că astăzi va decide asupra recunoașterii RPD și RPL.
Fluxul de știri
0