Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin le-a spus lui Macron și Scholz că urmează să semneze decretul privind Donbasul

© AFP 2022 / YURI KOCHETKOVVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a discutat în această seară cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz despre situația din Ucraina și intenția sa privind regiunile din Donbas.
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a purtat, în această seară, discuții cu omologul său francez, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, după ședința Consiliului de Securitate al Rusiei care a avut loc anterior.
Liderul de la Kremlin le-a spus liderilor Franței și Germaniei că are în vedere în orele apropiate să semneze decretul de recunoaștere a independenței autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk din regiunea Donbas.
„Ținând cont de toate acestea, președintele rus a spus că intenționează să semneze un decret corespunzător în viitorul apropiat”, se spune în mesajul Kremlinului.
Scholz și Macron și-au exprimat dezamăgirea față de această evoluție, dar au indicat disponibilitatea de a continua contactele, relatează Kremlinul.
Astăzi, liderii RPD și RPL s-au adresat cu un apel președintelui Rusiei în care au solicitat recunoașterea independenței lor, cu încheierea unui acord de cooperare militară, invocând intenția Kievului de a rezolva diferendului pe cale militară.
Fluxul de știri
0