Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a cerut Adunării Federale să recunoască republicile Donețk și Lugansk

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cere recunoașterea independenței autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk.
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a cerut Consiliului Federației să ratifice documentele necesare pentru recunoașterea republicilor Donețk și Lugnsk.
El a semnat decretul privind recunoașterea celor două republici autoproclamate.
Totodată liderul rus a semnat tratate de cooperare a Federației Ruse cu Republica Populară Lugansk și Republica Populară Donețk.
Anunțul de la Kremlin vine după ce astăzi liderii autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, Denis Pușilin, și Leonid Pasecinik, i-au cerut președintelui rus, Vladimir Putin, să recunoască independența celor două entități.
“În numele întregului popor al Republicii Populare Donețk, vă solicităm recunoașterea Republicii Populare Donețk în calitate de stat independent, democratic, de drept și social”, a spus Pușilin.
Potrivit lui Pușilin, autoritățile de la Kiev au decis să recurgă la mijloace militare pentru soluționarea diferendumului.
Pușilin a menționat că autoritățile ucrainene au decis să recurgă la forță pentru a rezolva conflictul. Potrivit lui, oamenii din Donbas apreciază înalt eforturile Moscovei în procesul de negocieri asupra acordurilor de la Minsk, însă aceste înțelegeri nu împiedică Kievul, care beneficiază de sprijinul militar din partea Washingtonului, să încalce regimul de încetare a focului.
Pe lângă recunoașterea independenței, liderul RPD a solicitat președintelui Rusiei să examineze oportunitatea încheierii unui acord cu privire la cooperare în sfera militară.
Pușilin a mai adăugat că locuitorii Donbasului se consideră ruși în suflet, iar scopul lor central este integrarea cu Rusia.
Fluxul de știri
0