Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin - adresare televizată către ruși, privind Donbasul

© AFP 2023 / YURI KOCHETKOVVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peskov a declarat că Vladimir Putin va avea o adresare televizată către ruși luni seara privind Donbasul.
În viitorul apropiat este așteptată un discurs al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, pentru RIA Novosti.
Întrebat dacă se pregătește o adresare a Președintelui în viitorul apropiat, purtătorul său de cuvânt a răspuns afirmativ. — Da, a spus Peskov.
Putin a ținut luni o ședință extraordinară amplă a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, unde a discutat problema recunoașterii autoproclamatelor republici populare DOnețk și Lugansk. Președintele rus, după ce a ascultat rapoartele membrilor Consiliului de Securitate, a spus că va lua o decizie luni.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că va lua astăzi decizia cu privire la recunoașterea independenței celor două republici autoproclamate din Donbas, după ce a ascultat opiniile tuturor membrilor ai Consiliului de Securitate a Rusiei.
Majoritatea celor prezenți la reuniune au constatat că autoritățile de la Kiev nu intenționează să-și respecte angajamentele asumate în cadrul acordurilor de la Minsk și refuză să negocieze cu reprezentanții celor două republici.
Astăzi, liderii RPD și RPL s-au adresat cu un apel președintelui Rusiei în care au solicitat recunoașterea independenței lor, cu încheierea unui acord de cooperare militară, invocând intenția Kievului de a rezolva diferendului pe cale militară.
Fluxul de știri
0