Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

”NATO va merge la unele cedări” – Ce va urma după întâlnirea Putin–Biden

Abonare
Președintele francez Emmanuel Macron a propus organizarea unei întâlniri între liderul rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden - părțile au acceptat propunerea, relatează Palatul Elysee.
Macron a propus un summit între președintele Biden și președintele Putin, apoi cu toate părțile interesate, privind securitatea și stabilitatea strategică în Europa.
"Președinții Biden și Putin au acceptat ideea unui astfel de summit în principiu", este menționat în declarație.
Istoricul și politologul Anatolie Dubrovschi susține însă că NATO ar putea face unele cedări, după întrevederea dintre Putin și Biden, preconizată pentru ziua de joi.
”Eu cred că NATO va merge la unele cedări. Respectiv, să nu mai fie acceptată în NATO nici o țară din CSI. Cred că război nu va fi, asta dacă Ucraina nu-l va provoca”, declară Dubrovschi.
Totodată, este precizat că summitul poate avea loc doar dacă „Rusia nu invadează Ucraina”. Moscova respinge categoric planurile pe care i le atribuie Occidentul privind atacul asupra țării vecine.
Agenda summitului va fi pregătită de secretarul de stat american Anthony Blinken și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov în timpul întâlnirii lor din 24 februarie, a adăugat Palatul Elysee.
Fluxul de știri
0