Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mai mulți diplomați ONU se îndreaptă în Ucraina

© REUTERS / Carlo AllegriThe United Nations logo is pictured in front of the United Nations Headquarters building during the 71st United Nations General Assembly in the Manhattan borough of New York, U.S., September 22, 2016.
The United Nations logo is pictured in front of the United Nations Headquarters building during the 71st United Nations General Assembly in the Manhattan borough of New York, U.S., September 22, 2016.  - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Personal suplimentar al ONU sosește în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric, într-un briefing de presă.
„Din cauza evoluției situației de pe teren, am permis relocarea temporară a unor angajați neesențiali și a unor rude ale acestora. În același timp, sosește (în Ucrain – n.n.) mai mult personal pentru a ne sprijini acțiunile”, a spus Dujarric.
"Ideea este că componența (misiunii ONU – n.n.) în estul Ucrainei nu se schimbă. Personal suplimentar sosește pentru a sprijini operațiunile ONU", a adăugat el.
Amintim că în orele ce urmează este așteptată un discurs al președintelui rus Vladimir Putin privind situația din Domabas, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, pentru RIA Novosti.
Întrebat dacă se pregătește o adresare a Președintelui în viitorul apropiat, purtătorul său de cuvânt a răspuns afirmativ. — Da, a spus Peskov.
Putin a ținut luni o ședință extraordinară amplă a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, unde a discutat problema recunoașterii autoproclamatelor republici populare DOnețk și Lugansk. Președintele rus, după ce a ascultat rapoartele membrilor Consiliului de Securitate, a spus că va lua o decizie luni.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că va lua astăzi decizia cu privire la recunoașterea independenței celor două republici autoproclamate din Donbas, după ce a ascultat opiniile tuturor membrilor ai Consiliului de Securitate a Rusiei.
Majoritatea celor prezenți la reuniune au constatat că autoritățile de la Kiev nu intenționează să-și respecte angajamentele asumate în cadrul acordurilor de la Minsk și refuză să negocieze cu reprezentanții celor două republici.
Astăzi, liderii RPD și RPL s-au adresat cu un apel președintelui Rusiei în care au solicitat recunoașterea independenței lor, cu încheierea unui acord de cooperare militară, invocând intenția Kievului de a rezolva diferendului pe cale militară.
Fluxul de știri
0