Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderii RPD și RPL i-au cerut lui Putin recunoașterea celor două republici

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaГлава ДНР Денис Пушилин
Глава ДНР Денис Пушилин - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Liderii celor două autoproclamate republici din Donbas au solicitat lui Vladimir Putin să le recunoască independența.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Liderii autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, Denis Pușilin, și Leonid Pasecinik, au cerut președintelui rus, Vladimir Putin, să recunoască independența celor două entități.
“În numele întregului popor al Republicii Populare Donețk, vă solicităm recunoașterea Republicii Populare Donețk în calitate de stat independent, democratic, de drept și social”, a spus Pușilin.
Potrivit lui Pușilin, autoritățile de la Kiev au decis să recurgă la mijloace militare pentru soluționarea diferendumului.
Pușilin a menționat că autoritățile ucrainene au decis să recurgă la forță pentru a rezolva conflictul. Potrivit lui, oamenii din Donbas apreciază înalt eforturile Moscovei în procesul de negocieri asupra acordurilor de la Minsk, însă aceste înțelegeri nu împiedică Kievul, care beneficiază de sprijinul militar din partea Washingtonului, să încalce regimul de încetare a focului.
Pe lângă recunoașterea independenței, liderul RPD a solicitat președintelui Rusiei să examineze oportunitatea încheierii unui acord cu privire la cooperare în sfera militară.
Pușilin a mai adăugat că locuitorii Donbasului se consideră ruși în suflet, iar scopul lor central este integrarea cu Rusia.
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Editoriale
Cârdășia de la Munchen 2.0. Iarăși Zelenski a fost trimis. Să lupte cu Rusia
Fluxul de știri
0