Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Vestul nu este pregătit să accepte propunerile Rusiei privind neextinderea NATO

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe, Lavrov: Occidentul nu este pregătit să accepte propunerile Rusiei privind neextinderea NATO
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, la reuniunea Consiliului de Securitate, că Occidentul nu este pregătit să accepte propunerile Moscovei privind neextinderea NATO spre Est.
„Evaluarea acestei reacții arată că colegii noștri occidentali nu sunt pregătiți să accepte propunerile noastre principale, în primul rând, în ceea ce privește neextinderea NATO spre Est, această cerință a fost respinsă cu referire la așa-numita politică a „ușilor deschise” a Alianței și libertatea fiecărui stat de a alege modalități de a-și asigura securitatea”, a spus ministrul.
Totodată, Lavrov a adăugat că „nu au fost propuse alternative la această propunere cheie”.
La sfârșitul anului 2021, Rusia a publicat proiectele unui tratat cu Statele Unite și un acord cu NATO privind asigurările de securitate. Moscova, în special, cere de la partenerii săi occidentali garanții legale de renunțare la extinderea NATO în continuare spre Est, la aderarea la bloc a Ucrainei și la stabilirea de baze militare în țările post-sovietice. Propunerile conțin și o clauză privind nedesfășurarea armelor de atac ale NATO în apropierea granițelor Rusiei și retragerea forțelor alianței din Europa de Est pe pozițiile din 1997.
Drapelele Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Va admite oare comunitatea internațională ca Ucraina să aibă arme nucleare
Fluxul de știri
0