Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell a chemat Rusia să nu recunoască RPD și RPL

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España
Josep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Șeful diplomației UE Borrell a cerut Rusiei să nu recunoască independența RPD și RPL
Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a spus că UE solicită Rusiei să nu recunoască independența RPD și RPL și a amenințat cu „o reacție unificată din partea Occidentului”.
El a declarat acest lucru în urma unei întâlniri la Bruxelles cu miniștrii de Externe ai țărilor UE.
„Înțelegem că decizia finală nu a fost încă luată. Facem apel la președintele (Vladimir – n.red.) Putin să respecte dreptul internațional și acordurile de la Minsk și ne așteptăm ca acesta să nu recunoască independența regiunilor Donețk și Lugansk. Noi sunt gata să răspundem cu un front ferm și unit dacă decide să o facă”, a spus el.
"Condamnăm consolidarea armatei ruse în apropierea granițelor cu Ucraina, care a intensificat încălcările de încetare a focului și violența în estul Ucrainei. De asemenea, condamnăm episoadele de manipulare a informațiilor care vizează în mod clar crearea unui pretext pentru o escaladare militară împotriva Ucrainei", a spus el.
„În Ucraina, Rusia a creat cea mai mare amenințare la adresa păcii și stabilității Europei de la al Doilea Război Mondial”, a adăugat el.
Șefii autoproclamatelor republici populare Lugansk și Donețk Leonid Pasecinik și Denis Pușilin i-au cerut luni președintelui rus Vladimir Putin să recunoască independența republicilor.
Luni, Putin a organizat o ședință extraordinară lărgită a Consiliului de Securitate al Federației Ruse cu privire la escaladarea din Donbass, la care au intervenit ministrul de Externe, Serghei Lavrov, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, prim-ministrul Mihail Mișustin și alții. La finalul ședinței, președintele a spus că astăzi va decide asupra recunoașterii RPD și RPL.
Fluxul de știri
0