Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tensiunile se întețesc în Donbas: Ce se întâmplă în regiunile nerecunoscute

© Sputnik / Сергей Батурин / Accesați arhiva multimediaEvacuarea populației din Donbas
Evacuarea populației din Donbas - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Abonare
Continuă evacuarea populației din Donbas. Un tren cu refugiați din autoproclamatele republici Donețk și Lugansk a sosit la Voronej duminică dimineață.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Un reprezentant al primăriei orașului Voronej a declarat pentru RIA Novosti că refugiații vor fi cazați în tabere de odihnă pentru copii.
Între timp, în autoproclamata republică Donețk, în acest moment există un aflux mare de oameni care doresc să se înroleze în armată, potrivit miliției populare din republica nerecunoscută.
Militarii ucraineni au bombardat două localități, inclusiv o fabrică din Donețk, folosind mine de 120 de milimetri, interzise de acordurile de la Minsk, a declarat într-un comunicat reprezentanța RDP de la Centrul Comun pentru Control și Coordonare a Regimului de încetare a focului (JCCC).
Se menționează că 12 mine cu un calibru de 120 de milimetri au fost lansate în localitatea Spartak, iar 8 mine cu un calibru de 120 de milimetri au fost trase la asupra uzinei de produse chimice din Donețk.
Vineri în Donbas a început evacuarea în masă a populației pentru a o transporta în Rusia, în legătură cu pericolul declanșării unei operațiuni militare de către Kiev.
Pe de altă parte, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că autoritățile de la Kiev nu planifică nicio acțiune militară împotriva celor două republici autoproclamate, pledând exclusiv pentru metode diplomatice de soluționare a conflictului.
Fluxul de știri
0