Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Macron au convenit să ia măsuri pentru detensionarea situației în estul Ucrainei

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaEmmanuel Macron și Vladimir Putin
Emmanuel Macron și Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Abonare
Președinții Macron și Putin au convenit să întreprindă măsuri pentru detensionarea situației din estul Ucrainei.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. În cadrul unei convorbiri telefonice, președinții Franței și Rusiei, Emmanuel Macron și Vladimir Putin, au convenit să lucreze la organizarea unei reuniuni a grupului de lucru trilateral privind Ucraina.
Potrivit presei franceze, discuția dintre cei doi președinți a durat 1 oră și 45 de minute.
„Preşedinţii au convenit să lucreze pentru a se asigura că în următoarele ore are loc o reuniune a grupului de contact trilateral, pentru a obţine angajamentul tuturor părţilor interesate de o încetare a focului pe linia de contact”, se menționează într-un comunicat de presă.
Se menționează de asemenea că și liderii Rusiei și Franței au convenit să reia activitatea în formatul Normandia, în baza propunerilor făcute de Ucraina în ultimele zile.
Emmanuel Macron și Vladimir Putin au convenit să mențină pacea în estul Ucrainei, a anunțat Palatul Elysee într-un comunicat.
„Șefii celor două state și-au luat angajamente ferme de a întreprinde toate acțiunile necesare pentru evitarea escaladării, reducerea riscurilor și păstrarea păcii (în estul Ucrainei – n.red.)”, se arată în comunicat.
Emmanuel Macron și Vladimir Putin au convenit de asemenea să desfășoare o activitate diplomatică intensă. În zilele următoare, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian urmează să se întâlnească cu omologul său rus Serghei Lavrov.
Fluxul de știri
0