Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Pompierii, în acțiune: Peste o mie de hectare de vegetație, cuprinse de flăcări

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIIncendiu de vegetație la Șoldănești
Incendiu de vegetație la Șoldănești - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Abonare
Pompierii au fost puși pe jar în această sâmbătă. Aceștia au stins peste o mie de hectare de vegetație care au luat foc. Care au fost cele mai afectate raioane.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au intervenit în 126 de cazuri pentru stingerea flăcărilor izbucnite pe 1008 hectare de vegetație uscată. Cele mai afectate au fost raioanele Telenești, Cahul, Orhei, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.
Potrivit IGSU, peste 60 de hectare de iarbă au fost cuprinse de flăcări la Răzeni, Ialoveni, iar peste 50 de hectare de vegetație uscată au fost compromise la Tvardița, Ceadîr-Lunga.
Pompierii au intervenit și la Telenești, în apropiere de localitatea Codru, unde focul a mistuit un teren cu iarbă uscată de peste 40 de hectare. Totodată, flăcările au cuprins 15 hectare de vegetație în Onișcani, raionul Călărași, iar în satul Pelivan, raionul Orhei, focul a mistuit nouă hectare de iarbă uscată.
Și la Cantemir a fost necesară intervenția salvatorilor. În Haragâș, pompierii au lucrat mai multe ore la rând pentru a stinge flăcările izbucnite la peste 20 de hectare de vegetație.
În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer, deoarece, în condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, orice scânteie se poate extinde cu repeziciune provocând incendii de proporții. Totodată, este de menționat faptul că incendiile de vegetație se pot răspândi în locuințele oamenilor și în păduri, fapt ce ar putea duce la consecințe grave.
Incendiu în Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Accidente
Incendiu în Capitală: O casă a fost cuprinsă de flăcări - FOTO
Fluxul de știri
0