Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Este sau nu așteptată Moldova în Uniunea Europeană?

© Sputnik / Mihai CarausGuvernului Republicii Moldova
Guvernului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Abonare
Doctorul în științe istorice Anatoli Dubrovski a analizat șansele Republicii Moldova de integrare în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Mit sau realitate: care sunt perspectivele Republicii Moldova de integrare europeană? Este așteptată țara să facă parte dintr-o Europă unită sau este folosită mai degrabă ca zonă tampon? Aceste și alte probleme au fost discutate în studioul Radio Sputnik Moldova cu politologul, doctorul în științe istorice Anatoli Dubrovski.
"Uniunea Europeană trece acum printr-o criză gravă. Brexitul a creat anumite probleme. Acum este pandemie", a atras atenția Dubrovski.
Potrivit acestuia, există și alte fenomene negative care afectează economia occidentală. Chiar și în Uniunea Europeană însăși, după cum a remarcat politologul, este clar că au apărut anumite contradicții între țările care au creat UE, Franța, Germania și altele, contribuțiile cărora afectează situația economică din această comunitate.
"Există anumite contradicții cu Polonia și alte țări din Est. Prin urmare, pentru țări precum Franța, Germania și altele, dorința de a accepta noi membri nu mai este la fel de relevantă ca înainte", a adăugat expertul.
Potrivit analistului, nici chiar în Republica Moldova nu există entuziasmul care era înainte cu privire la integrarea europeană. „Uniunea Europeană nu i-a propus încă nimic Republicii Moldova”, a conchis Dubrovski.
Fluxul de știri
0