Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul de Externe îndeamnă cetățenii să se abțină de la călătorii în Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un avertisment în legătură cu nivelul de alertă din Ucraina.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îndeamnă cetățenii să se abțină de la călătorii în Ucraina, dacă nu au un motiv întemeiat, iar celor care deja se află pe teritoriul țării vecine le recomandă să evalueze necesitatea de a rămâne în acest stat.
Avertismentul vine în contextul în care situația din estul Ucrainei a devenit tensionată, iar mai multe companii și-au suspendat zborurile spre și dinspre țara vecină.
MAEIE recomandă să fie evitate mai ales deplasarea în regiunile de est ale Ucrainei.
„În eventualitatea rămânerii pe teritoriul Ucrainei, îndemnăm cetățenii moldoveni să manifeste prudență la planificarea deplasărilor și să evite zonele unde se desfășoară evenimente cu participarea unui număr mare de persoane. La fel, este importantă verificarea disponibilității actelor de călătorie valabile și a mijloacelor financiare necesare pentru părăsirea la necesitate a țării”, menționează instituția.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că analizează cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate, „inclusiv din perspectiva menţinerii activităţii Ambasadei Republicii Moldova la Kiev”.
„Recomandăm în context, verificarea cu regularitate a alertelor de călătorie emise de către minister, inclusiv pe canalul Telegram MAEIExplică, sau contactarea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau Centrul de Apel al MAEIE”, precizează ministerul.
Vineri în Donbas a început evacuarea în masă a populației pentru a o transporta în Rusia, în legătură cu pericolul declanșării unei operațiuni militare.
Fluxul de știri
0