Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bilanțul vizitei Maiei Sandu la München

© Photo : Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu la München
Maia Sandu la München - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Abonare
Președinția a făcut bilanțul vizitei Maiei Sandu la Conferința pentru Securitate de la München, care se încheie duminică.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. În cadrul Conferinței pentru Securitate de la München, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi bilaterale. Șefa statului s-a întâlnit cu lideri politici, cu reprezentanți ai organizațiilor din domeniul securității și cu reprezentanți ai business-ului.
Maia Sandu a discutat cu cancelarul Republicii Federale Germania Olaf Scholz, noul prim-ministru al Bulgariei Kiril Petkov, secretarul General al INTERPOL Jurgen Stock, comisarul european pentru Buget și Administrație Johannes Hahn, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, purtătorul de cuvânt pentru politica externă al Fracțiunii SPD în Bundestag Nils Schmid, directorul executiv Jigsaw Google Jared Cohen, viitorul președinte al Conferinței de la Munchen Christoph Heusgen, a precizat Președinția.
În cadrul discuțiilor, oficialii au făcut un schimb de opinii asupra evoluțiilor recente din regiune și a rolului comunității internaționale în abordarea acestor provocări. Totodată, au fost discutate problemele interne ale Republicii Moldova.
Potrivit Președinției, Maia Sandu a vorbit despre inflație și prețurile înalte care, alături de criza energetică, afectează viața moldovenilor. Ea a vorbit și despre riscurile evoluțiilor din regiune asupra securității țării noastre.
Maia Sandu, în fața unor decizii radicale: Salvează Guvernul, fie se salvează pe sine - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Podcasturi
Maia Sandu, în fața unor decizii radicale: Salvează Guvernul, fie se salvează pe sine
Fluxul de știri
0