Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Comitetul de Investigații al Rusiei: Un obuz ucrainean a explodat în regiunea rusă Rostov

Abonare
Comitetul de Investigații al Rusiei a publicat un videoclip de la locul căderii unui obuz în regiunea Rostov. A fost deschis un dosar penal.
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Forțele de ordine efectuează acum verificări la fața locului.
„Președintele Comitetului de Investigații al Federației Ruse, Alexandr Ivanovich Bastrîkin, a ordonat anchetatorilor Comitetului principal de investigații să inițieze un dosar penal pe acest fapt și să efectueze o investigație amănunțită și cuprinzătoare a tuturor circumstanțelor incidentului", a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul oficial al Comitetului de Investigații Svetlana Petrenko.
Anterior, FSB a confirmat că în regiune au explodat muniții ucrainene. Unul dintre obuze a explodat în satul Miteakinskaia, raionul Tarasovski, iar celălalt a lovit o clădire nelocuită din cartierul Manotski.
Autoritățile ucrainene nu recunosc acuzațiile conform cărora obuzele ucrainene ar fi lovit teritoriul Rusiei.
Ieri, în Donbas a început evacuarea în masă a populației pentru a o transporta în Rusia.
Conducătorii republicii autoproclamate Donețk susțin că Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat teritoriul regiunii de aproape 50 de ori în ultima zi, trăgând peste 650 de muniții.
Iar republica nerecunoscută Lugank raportează că armata ucraineană a tras focuri de armă asupra a opt localități din regiune.
Pe de altă parte, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că autoritățile de la Kiev nu planifică nicio acțiune militară împotriva celor două republici autoproclamate, pledând exclusiv pentru metode diplomatice de soluționare a conflictului.
Fluxul de știri
0