Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit la München cu Olaf Scholz și l-a invitat să viziteze Moldova

© Photo : Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu s-a întâlnit cu Olaf Scholz
Maia Sandu s-a întâlnit cu Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președinitele Maia Sandu a avut astăzi, la München, o întrevedere cu cancelarul Germaniei Olaf Sholz.
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Întrevederea cu Olaf Sholz a avul loc în cadrul Conferinței pentru Securitate de la München, la care participă și Maia Sandu.
Șeful statului a discutat cu cancelariul german despre provocările de securitate din regiune și a apreciat sprijinul oferit de-a lungul anilor de autoritățile de la Berlin.
Președintele a menţionat că Republica Moldova mizează pe sprijinul Germaniei în procesul de reformare a justiției și de combatere a corupției.
„Ne dorim mai multe investiții germane, care să dea un impuls economiei și să asigure venituri concetățenilor noștri acasă la ei, în Moldova. De asemenea, suntem interesați în proiecte comune ce vor consolida independența energetică a Republicii Moldova, inclusiv prin programe de energie regenerabilă, domeniu în care Germania are o mare experiență”, a mai spus Maia Sandu.
La rândul său, cancelarul Olaf Sholz a dar asigurpri că Germania va rămâne un partener de încredere al Moldovei. Șeful statului i-a mulțumit și l-a invitat să viziteze Republica Moldova, „atunci când îi va permite agenda”.
Fluxul de știri
0