Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Locuitorii Donbasului îi mulțumesc Rusiei pentru evacuare - VIDEO

© Sputnik / Сергей Батурин / Accesați arhiva multimediaEvacuarea populației din Donbas
Evacuarea populației din Donbas - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Abonare
Mii de locuitori ai republicilor nerecunoscute Donețk și Donbas își părăsesc locuințele și se îndreaptă spre Rusia.
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Oamenii mulțumesc Guvernului Federației Ruse pentru posibilitatea de a părăsi rapid și în siguranță zona în care ar putea începe operațiuni militare.
Președintele Rusiei Vladimir Putin a ordonat anterior să fie alocat fecărui refugiat din Donbas care sosește în regiunea Rostov câte 10.000 de ruble.
Situația din estul Ucrainei s-a acitizat în urmă cu câteva săptămâni. Forțele armate ale Ucrainei au deschis focul în repetate rânduri asupra localităților din apropierea liniei de demarcație.
Reprezentanții republicilor nerecunoscute Donețk și Lugansk susțin că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski ar putea ordona în curând armatei să treacă la ofensivă, precum și să implementeze un plan de invadare a regiunilor.
Ieri, în Donbas a început evacuarea în masă a populației pentru a o transporta în Rusia.
Conducătorii republicii autoproclamate Donețk susțin că Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat teritoriul regiunii de aproape 50 de ori în ultima zi, trăgând peste 650 de muniții.
Iar republica nerecunoscută Lugank raportează că armata ucraineană a tras focuri de armă asupra a opt localități din regiune.
Pe de altă parte, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că autoritățile de la Kiev nu planifică nicio acțiune militară împotriva celor două republici autoproclamate, pledând exclusiv pentru metode diplomatice de soluționare a conflictului.
Fluxul de știri
0