Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât vom plăti pentru călătoriile cu transportul public din 1 martie: Noile tarife aprobate

© Sputnik / Mihai CarausGreva transportatorilor
Greva transportatorilor - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Au fost stabilite noile tarife la călătoriile cu transportul public interraional și raional. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. Noile tarife vor intra în vigoare din 1 martie.
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a semnat ordinul cu privire la stabilirea tarifelor la călătoriile cu transportul public interraional și raional. Astfel, din 1 martie vor fi aplicate următoarele tarife plafonate:
Serviciile de transport interraional:
pentru categoria de confort II - 70 de bani pentru un kilometru
pentru categoria de confort I - 80 de bani pentru un kilometru
Serviciile de transport raional:
pentru categoria de confort II - 80 de bani pentru un kilometru
pentru categoria de confort I - 90 de bani pentru un kilometru
© Screenshot / Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării RegionaleNoile tarife la transportul public, aplicate din 1 martie
Noile tarife la transportul public, aplicate din 1 martie - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Noile tarife la transportul public, aplicate din 1 martie
Astfel, tariful la călătoriile cu transportul public interraional s-a majorat cu zece bani, iar cel călătoriile cu transportul public raional cu 20 de bani.
Amintim că în data de 7 februarie a început greva transportatorilor, care a durat până în data de 9 februarie, inclusiv. Aproximativ 90 la sută dintre curse au fost sistate.
Decizia de a intra în grevă a fost luată în semn de protest față de inacțiunile ministerului de resort, care refuza să majoreze tarifele pentru călătorie. Anterior, lucrătorii din domeniul transportului au menționat că activează în pierdere pe fondul creșterii prețurilor la combustibil.
În data de 10 februarie, transportatorii s-au întâlnit cu ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pentru a discuta subiectul legat de majorarea tarifelor la călătoriile cu microbuzele interurbane. În urma discuțiilor, ambele părți au ajuns la un numitor comun și au stabilit cu cât ar putea crește tariful pentru o călătorie.
Amintim că pe 28 ianuarie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului și ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, în care au solicitat ca, în termeni restrânși, ministerul să prezinte calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, în caz contrar, transportatorii sunt gata să sisteze activitatea curselor regulate în semn de protest.
Ultima dată, tariful pentru călătoriile cu transportul public interraional și raional a fost modificat la sfârșitul anului 2019, atunci când s-a stabilit un preț de 60 de bani pentru un kilometru.
электрический столб - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Societate
ANRE a amânat ședința de azi: Când ar putea stabili noile tarife la energia electrică
Fluxul de știri
0